Forlaget Epigraf
V/ Michael Svennevig, Viborggade 30 5, tv, DK-2100 København Ø.

 

 

  

 

 

Hjem

 

om forlaget

 

arrangementer

 

kontakt

 

salg

 

festival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PERSISKE ØRNE

en dokumentarisk roman om opvækst og revolution

af  Sam Nik  &   Michael Svennevig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

DU BERETTEDE OM ØRNEN

Af Linda Nordin

 

Vi mødtes for første gang i 2010 i København. Din historie boblede inde i dig og ville ud, du følte det krævede din opmærksomhed, du kunne ikke længere holde det tilbage. Samtidig truede den med at æde dig, med at ødelægge dig, hvis det skulle komme op til overfladen. Alligevel havde du ikke noget valg, men var tvunget til at begynde at fortælle om det der var sket for dig i dit liv.

Du berettede om ørnen. Ørnen, der tog dig langt væk i fantasien, når omstændighederne blev alt for svære. Den var kommet til dig i barndommen og reddede dig fra det der var ondt. Trygt bredte den sine stabile vinger ud og tog dig med højt op over hav og land, hvor intet kunne nå dig. Der blev du, til alt det dårlige veg bort og du trygt kunne lande i virkeligheden igen. Ligesom ørnens perspektiv fra oven, har vi sammen bevidnet det som du er, ting du har været igennem, situationer der aldrig skulle have fundet sted. Vi har dykket ned i det der er hændt dig, både fra de højeste højder, men især også i de dybeste, mørke dale.

Som historien udfoldede sig, måtte du gennemleve det igen, og det skadede dig i grunden. Men selv om historien fik dig til at skælve, ødelagde den dig ikke, men passerede gradvist igennem dig. Vi måtte stoppe mange gange, opholde os i ugevis i det der var det allersværeste. Under en af ​​disse perioder sagde du til mig: "Det har jeg aldrig fortalt nogen anden før. Forstår du, hvilket ansvar du har?" Jeg tror, ​​jeg forstod det, Sam, og vi kom igennem det hele, og jeg så at du voksede. Historien lagde sig til ro, da den fik lov at komme ud. Du har arbejdet hårdt med det hver dag, ladet det hive og slide i dit sind i tillid til at processen var god.

Hvad du oplevede i løbet af de år er langt over hvad de fleste nogensinde behøver at gå igennem. Vold, forfølgelse, fængsling, tortur, flugt, mishandling og ulykker. Nogle ting så umenneskelige, at de fleste af os ikke ville have overlevet situationerne mentalt, mange af os havde ikke været i stand til at bære det der skete for dig, uden at været gået under eller blevet onde og hadefulde af det. Men ikke du, Sam, intet kan fjerne din værdighed, ødelægge din menneskelighed, eller knuse din livgnist. Dit hjerte er enormt, og din evne til at have overbærenhed med menneskeheden er enestående.

Der var også meget godt i din historie, din fine familie, din drivkraft til at få en karriere, som du senere har realiseret, samt en vilje til at nå mange og inspirere mennesker i en positiv retning. At være i stand til at kunne påvirke det, der sker i dit hjemland, nå frem til dem, der lever i det land, du elsker, samt de mange der ligesom dig har været tvunget til at flygte og nu bor rundt om i verden, er også med som en motivation til at fortsætte med at berette.

En del af denne historie får nu sit eget liv gennem denne bog og bliver fortalt mange gange til alle dem, der læser og bevidner det, præcis som du ønskede. Det skal du være utrolig stolt over! Processen med at formidle er nu i gang og kører, og jeg ønsker dig held og lykke i fremtiden med at fortsætte med at berette.

 

 

 

 

 

 

 ”Persiske ørne”.

udkommer den 9.8.2014.

 

Pris: 198,- kr, 202 sider.